Nyheter

CaféBussen
gör nu vinteruppehåll men startar igen i början av mars 2019. Och då tror vi att vi kan göra det i vår nya CaféBUSS. Vi kommer i fortsättningen att kalla den för ”On Road For Jesus”.  Precis som namnet på föreningen. Det säger mer vad vi sysslar med. Bussen inköptes i december 2017. Du kan läsa om detta under fliken Arkiv.  Vi har sedan i våras arbetat för att göra om den från en passagerarbuss till ett rullande café/husbil/missionsredskap. Det har tagit sin lilla tid med att riva ut inredningen, beställa byggmaterial planera och annat. Och sommaren tillät inget arbete i bussens 50-60 gradiga värme…
Men så här långt har bygget kommit:
- Vi hade läckage i taket på sina ställen beroende på antenngenomföringar med torra gummibussningar. De är tätade och utbytta.
- De fönster som var otäta är nu tätade med karosserikitt
- Nya baklampor.
- Några mindre karosseriskador är åtgärdade.
- Sittplatserna i passagerarbussen är omändrade till att nu vara små sittgrupper
- Soffan längst bak är ombyggd till en bäddsoffa, som är ett krav för att kunna räkna bussen som husbil.
- Elen är nästan komplett med bl.a. punktbelysning över sittplatserna.
- Ett nytt värmeaggregat är installerat. Som går på elström. Bussens egna värmesystem fungerar bara när motorn är igång.
- Köket är på gång.  Där bygger vi stommarna från grunden med båtmahogny och plywood som också behandlas med båtlack för att stå emot temperaturväxlingar och fukt.
Mycket är gjort men mycket återstår också. Vi tror dock att resultatet ska bli funktionellt och bra.  Vi som jobbar med detta gör det ideellt för vi tror att bussen i framtiden kommer att betyda mycket. Allt material kostar givetvis "en del" och vi är tacksamma för alla bidrag som vi fått in. Och du får givetvis gärna fortsätta stödja detta projekt...! 
Vi vill också passa på att tacka Nybergs Buss AB i Lidköping, för att vi får ha bussen där under ombyggnationen och även utnyttja deras lokaler för en del av våra arbeten.


 Till sist vill vi önska alla en fridful Jul och
ett GottNytt år 2019.


/ Åke Björkqvist
Ombyggnadsansvarig

 

                 Här nedan kan du följa bussbygget

loading...

Mitt Vittnesbörd
 
Jag heter Inger Backman en tant på 80 år.
 
Härligt att få vittna om att GUD är trofast! Jag blev frälst när jag var 12 år på ett barnmöte på Frälsningsarmén i Skövde. Växte upp i ett troende hem med 8 syskon och vi gick i söndagsskola på Frälsis, där våra föräldrar hade sitt andliga hem. Blev juniorsoldat och fick också då bära uniform, vilket bestod av svart kjol, svarta strumpor och röd blus. Med stolthet bar jag denna till mötena. På den tiden innehöll juniorsoldatträffarna varje vecka undervisning i Guds Ord och bön på knä och lära sig att vittna om Jesus och vad han betydde för oss och vad han gjorde för oss varje dag. Vi lärde oss att vi kunde använda bibelord och psalmverser och körer som stämde med våra upplevelser. Mitt första vittnesbörd var ”Lita på din Gud, Han är nära. Över alla djup vill Han bära. Fadershanden kraft aldrig sviker. Ljuvliga säkra tro.”
Har fått uppleva att denna vers har hållit hela vägen. Efter undervisning fick jag också uppleva den Helige Andens dop 1975. Det påverkade mig mycket. Fick se Guds Skapelse i nya klara färger och blev fylld av Guds kärlek både till Jesus och till människor. Är så tacksam över att fått vara med och glädjas över Guds verk i Församlingen och Gideoniterna, där vi får ge Guds Ord till människor, samt att få höra hur det förvandlar människoliv. Finner också en stor glädje i att få bedja för saker och ting och få se Guds bönesvar.
Att få leva med Jesus i sitt liv och fått uppleva hur rikt det kan vara, skulle jag önska att alla vågade pröva och se vad Jesus har att ge personligt till var och en.
Du kan be en enkel bön: ”Gud om du finns, ta hand om mig.” Han svarar alltid på denna bön!
Guds vilja är att alla människor skulle bli frälsta och få del av Hans liv och löften.
Guds rika välsignelse önskar jag Dig som läser detta.

/Inger Backman

 ............................................................................