Våra BuSSAR

Bussfond

Kära medlemmar!
Numera har vi en buss som  är ombyggd från landsvägsbuss till rullande café. Vi kallar den inte för cafébuss eftersom vårt huvudsakliga syfte är att möta människor och inbjuda till gemenskap och samtal - kanske över en kopp kaffe.  Vår buss blir allt äldre och behöver ständigt underhåll för att vara trafiksäker och funktionell. Vi vill därför skicka ut en fråga/uppmaning om att ge en större eller mindre summa till vår Bussfond som vi startat i syftet för framtida bussbyte och underhåll. I bussfonden avsattes från start 50000 kr. 
 
Ni kan sätta in ert bidrag på Bussfondskontot 8314-7, 3 514 445 -0.
Tack för att ni tagit av er tid att förgylla vår förening! 
 
Med vänlig hälsning Styrelsen
 
/ Kassör Simon Hahl 

"Paulus"
 ...är senaste bussen i "flottan".  Inköpt 2017 i Stockholm. Ombyggd till cafébuss 2018-19 och tagen i bruk sommaren 2019. Har en stor fin köksdel med  spishäll, kylskåp, mikrovågsugn, diskbänk, färskvattentank och spillvattentank. Och sist men inte minst en väl tilltagen cafédel.  Den är registrerad som husbil och har då också bäddmöjlighet där soffan längs bak med ett enkelt handgrep kan färvandlas till en säng. Bra - om inte  så för trötta kaffegäster -  och för oss om vi är på annan ort och vill övernatta.

 "Åldermannen"
en blå buss t
illverkad 1984 och som en gång fungerade som skolbuss. Byggdes om till CaféBUSS 2009-2010.  Den 1 april 2011 tog vi den i bruk. Den har en stor köksdel, en bra cafédel för fikasugna, utrymme för böcker och biblar, och längst bak ett bra utrymme för  enskilda samtal och andakter. 
Efter att ha varit i arbete  mellan 2018 0ch 2021 i Falköping har den funnit sin "hemmahamn" i Varberg, där den redan nu varit till stor välsignelse.

 

"Ynglingen"
Vår vita buss
som har gått som tätortsbuss. Den  har sänkt golv, vilket innebär att vi nu också kan välkomna rullstolsbundna in i den. Köket är placerat längst fram, därefter några "mingelbord" och längst bak några bord och sittgrupper. Denna buss kommer från Skövde där kyrkorna har drivit den som CaféBUSS under flera år. Då man med sorg beslöt lägga ner sin verksamhet skänkte man sin buss till oss. Vi tackar med hela vårt hjärta för denna stora gåva! 

I avtalet med kyrkorna i Skövde ingick att ställa upp där, vid deras årligen återkommande "Matfestivalen". 
 
Efter att ha tjänstgjort i Lidköping några år fortsätter den nu att vara till glädje i 
Finspång.

"Gamla Bettan"

Vår första buss. En röd och charmig gammal "dam" från 1961 där ratten sitter på "fel sida". Som bekant var det vänstertrafik på den tiden och  ratten satt då till höger. Och dörren till vänster. I samband med högertrafikomläggningen 1967 gjordes en ombyggnad då dörren flyttades över till höger sida. Svårare var det att flytta ratten  som blev kvar på höger sida men bussen fick gå i persontrafik så länge den fungerade. Från  våren 2011 rullar "gamla Bettan" som CaféBUSS i Linköping,  dit vi sålde den för en symbolisk summa.  Ett glatt gäng  där ansvarar nu för bemanning och underhåll. Att vi ändå kallar den "vår" beror på att "gammal kärlek rostar aldrig..."

 

Tack alla Medarbetare

Under åren
har det lagts ner åtskilliga timmar för att hålla bussarna i kördugligt skick. Det gällde t.ex. "Gamla Bettan" som var i tjänst på torget fram till våren 2011, under tiden "Ynglingen"  byggdes om. Även "Paulus"
    kommer kräva en hel del arbete och pengar för att hållas rullande.  Det är inget självändamål att ha en buss, men vi ser den som en hjälp till att komma i kontakt med människor i Lidköping och på annat håll. Många har ställt upp för större eller mindre insatser - fler personer än vad som framkommer i bildspelet här nedan . Vi riktar ett stort tack till alla för den insats de gjort!

Visst vill du vara med!? Att hjälpa till med underhåll och att bemanna dem?

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.