Våra BuSSAR

Bussfond

Kära medlemmar!
Som ni vet  har vi två bussar av  äldre årsmodell. Det innebär ju att rost börjar tränga fram och när bussarna behöver lagas så finns det inte reservdelar att tillgå.
 
För att kunna fortsätta med vårt arbete att vara ute och möta människor på sta´n med bussen så har nu vi hitta en nyare buss, som det finns reservdelar till och som nu är under ombyggnad.
Ekonomin i OnRoadForJesus ser ljus ut. Det rinner inte ut pengar utan vi har stramat åt flödet och vi tackar för alla bidrag som kommer in varje månad från olika personer!
 
Men trots det,  vill vi skicka ut en fråga/uppmaning om att ge en större eller mindre summa till vår Bussfond som vi startat i syftet för framtida bussbyte och underhåll. I bussfonden avsattes från start 50000 kr. 
 
Ni kan sätta in ert bidrag på Bussfondskontot 8314-7, 3 514 445 -0.
Tack för att ni tagit av er tid att förgylla vår förening
 
Med vänlig hälsning Styrelsen
 
/ Kassör Simon Hahl 

"Paulus"
 ...är senaste bussen i "flottan".  Inköpt 2017 i Stockholm. Ombyggd till cafébuss 2018-19 och tagen i bruk sommaren 2019. Har en stor fin köksdel med  spishäll, kylskåp, mikrovågsugn, diskbänk, färskvattentank och spillvatten tank. Och sist men inte minst en väl tilltagen cafédel.  Den är registrerad som husbil och har då också bäddmöjlighet där soffan längs bak med ett enkelt handgrep kan färvandlas till en säng. Bra - om inte för trötta kaffegäster -  så för oss om vi är på annan ort och vill övernatta.

 "Åldermannen"
en blå buss t
illverkad 1984 och som en gång fungerade som skolbuss. Byggdes om till caféBUSS 2009-2010.  Den 1 april 2011 tog vi den i bruk. Den har en stor köksdel, en bra cafédel för fikasugna, utrymme för böcker och biblar, och längst bak ett bra utrymme för  enskilda samtal och andakter. 
Söndagen den 8/4-18 hade vi den stora glädjen att få lämna över den blå bussen
 till Falköpings Pingstförsamling. De kommer nu att fortsätta bussarbetet och så ut Ordet i Falköpingstrakten.


 

"Ynglingen"
Vår vita buss
som har gått som tätortsbuss. Den  har sänkt golv, vilket innebär att vi nu också kan välkomna rullstolsbundna in i den. Köket är placerat längst fram, därefter några "mingelbord" och längst bak några bord och sittgrupper. Denna buss kommer från Skövde där kyrkorna har drivit den som Cafébuss under flera år. Då man med sorg beslöt lägga ner sin verksamhet skänkte man sin buss till oss. Vi tackar med hela vårt hjärta för denna stora gåva! 

I avtalet med kyrkorna i Skövde ingick att ställa upp där, vid deras årligen återkommande "Matfestivalen" , vilket vi ser fram emot.  

Bussarna kommer att kräva en hel del arbete och pengar för att hållas rullande. Och personal! Det är inget självändamål att ha dem, men vi ser dem som en hjälp till att komma i kontakt med människor i Lidköpings närområde och på annat håll.

Visst vill du vara med!? Att hjälpa till med underhåll och att bemanna dem?

"Gamla Bettan"

Vår första buss. En röd och charmig gammal "dam" från 1961 där ratten sitter på "fel sida". Som bekant var det vänstertrafik på den tiden och  ratten satt då till höger. Och dörren till vänster. I samband med högertrafikomläggningen 1967 gjordes en ombyggnad då dörren flyttades över till höger sida. Svårare var det att flytta ratten  som blev kvar på höger sida men bussen fick gå i persontrafik så länge den fungerade. Från  våren 2011 rullar "gamla Bettan" som CaféBUSS i Linköping, Östergötland dit vi sålde den för en symbolisk summa.  Ett glatt gäng  där ansvarar nu för bemanning och underhåll. Att vi ändå kallar den "vår" beror på att "gammal kärlek rostar aldrig..."

 

Tack alla Medarbetare

Under åren
har det lagts ner åtskilliga timmar för att hålla bussarna i kördugligt skick. Det gällde t.ex. den röda bussen, som var i tjänst på torget fram till våren 2011, medan den blå var föremål för ombyggnad. Även i fortsättningen 
 kommer de att kräva en hel del arbete och pengar för att hållas rullande. Och personal! Det är inget självändamål att ha dem, men vi ser dem som en hjälp till att komma i kontakt med människor i Lidköpings närområde och på annat håll. Många har ställt upp för större eller mindre insatser - fler personer än vad som framkommer i bildspelet här nedan . Vi riktar ett stort tack till alla för den insats de gjort!

 

Visst vill du vara med!? Att hjälpa till med underhåll och att bemanna dem?

 

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.