Böcker/Tidningar

Med i bussen har vi ett antal biblar. Det är Nya Testamentet som även innehåller personliga berättelser av unga och äldre, vilka här delar sina erfarenheter i livet. Många hundra har delats ut och av responsen vi får läser man dessa böcker, från pärm till pärm.

Det är fantastiskt när människor finner vägen till Gud! Eller "blir funna" av Gud skulle man kanske kunna säga. Någonting genomgripande händer i dem. Mest påtagligt märks en förvandling hos dem som levt på samhällets skuggsida: narkomaner, alkoholister, kriminella, prostituerade etc. och ofta lyfter vi fram dessa som talande exempel på Guds kärlek och förvandlande kraft. Och det med rätta! MEN ibland glömmer vi bort den vanlige hygglige svensken, som kommer från ordnade förhållanden med familj, arbete, bostad och god ekonomi och som trots detta ändå hamnar i en livskris och mitt i denna upplever ett Guds ingripande och en livsförvandling. Nämnas kan Ingela Agardh, Göran Skytte och Elisabeth Sandlund, tre framgångsrika journalister, programledare och nyhetsankare som alla beskriver just detta: Mitt i framgången kom krisen och minst av allt hade man en tanke på Gud, men helt plötsligt "fanns Han bara där..." Googla på dem och läs vad de skriver.
"Även du som har det bra behöver Gud!" löd en slogan på 70-talet

Mera Läsvärt

Om du vill veta mer om kristen tro och vill ha tillgång till böcker och tidningar kan du söka det på:

www.jesusbutiken.se

www.marcusforlag.se

www.semnosforlag.se

www.dinbokorebro.se

www.nyamusik.se

www.sjobergsforlag.se

www.xpmedia.org

www.livetsord.se
www.heartofevangelism.com
 

Huliganen

Denna sanna opolerade berättelse handlar om Jan (Olli). Han växer upp i Östberlin och blir en rå, brutal och hänsynslös människa som inte passar in i systemet. Hans brutalitet tar sig starka uttryck.

Ingen kunde väl ana att livet senare skulle ta en helt annan vändning för punkaren, huliganen och nynazisten. Han var en brutal slagskämpe, fängelsekund och barägare men blev en man med en helt annan agenda. Vägen gick via ett bikerparty, en Bikerbibel och ett märkligt möte i en park.

Denna story lämnar ingen oberörd, den är en berättelse om när livet vänder och ett livsavgörande möte förändrar hela tillvaron - en spännande och skakande livsberättelse om den kärlek som är starkare än det mest brutala våld.

En kärlek som trots alla odds kan förvandla den mest hatiska människa. Det finns hopp!

Boken om Hopp/NT. Nya Testamentet med personliga berättelser Boken om Hopp/NT. Nya Testamentet med personliga berättelser


Boken om Hopp/NT

Passapå att få ett exemplar när du besöker Cafébussen!

Korset och Stiletten

Klassiker - åter i tryck! En verklighetsskildring som börjar med att landsortspastorn David Wilkerson får Guds uppdrag att arbeta bland New Yorks värsta ungdomsligor. Genom till synes hopplösa situationer, där ungdomars verklighet endast består av våld och droger, leder Gud honom att bygga en församling som kommer att betyda frälsning och hopp för tusentals unga. I boken följer vi bland andra Nicky Cruz på hans väg från beryktad ligaledare till övertygad kristen. Hans och många andras liv har blivit förvandlade genom Teen Challenges arbete
.