Nyheter

CaféBUSSEN till Falköping
Söndagen den 8/4-18 hade vi den stora glädjen att få lämna över
en av våra bussar till Falköpings Pingstförsamling. De kommer nu att 
fortsätta bussarbetet och så ut Ordet i Falköpingstrakten.
Vi önskar dem Guds stora välsignelse i deras arbete.

Tony Johannesson
Ordf

 


Bussföreningen har köpt en ny CaféBUSS!

 Åke Björkqvist och Bosse Bergenvall hämtade hem den från Stockholm den 11 december. En Volvo/Säfflebuss som har gått i stadstrafik. Ca 62000 mil har den rullat, vilket inte är mycket för en buss. Den har lågt insteg, så att även rullstolsburna ska kunna komma in. Vi ska planera hur inredningen ska vara och ombyggnad kommer att ske under våren. Om den kommer att heta något? Inget bestämt. Kanske Paulus? Paulus i Bibeln omnämns som ”hedningarna apostel”, men han skrev också merparten av de brev till de olika kristna församlingarna som är omtalade i Nya Testamentet. Och just så vill bussföreningen
On Road For Jesus vara: Apostel för de som inte känner till Guds kärlek och även vara till uppmuntran för de kristna församlingarna.
Text och foto:
Hans R

 

Bosse och Paulus Bosse och Paulus

Bussbygget har startat

Arbetet med att bygga om Paulus från stadsbuss till  CaféBUSS har börjat.  Vi är tacksamma till Biltjänst Lidköping, som hjälpte oss med bogsering från Truvegården in till stan.  Och vi är tacksamma till Nybergs Buss, som låter oss få ha den stående hos dem och även utnyttja deras verkstad när vi så behöver. Vi har haft byggmöten, rivit ut alla säten, skissat på hur vi vill att köket och cafédelen ska se ut. Vi har också gjort vissa inköp av materiel och beställt virke till köket vilket kommer att byggas som lösvirke. Vi kommer allt emellanåt meddela hur arbetet fortskrider.

loading...

Hej! Jag heter
Anita Landström och är en av medlemmarna i föreningen ”On road for Jesus”. Jag är uppvuxen i en troende familj och fattade som mycket ung ett eget beslut att följa Jesus i mitt liv.  Nu har åren gått, och det viktigaste jag kan säga är att det har hållit! Tänk vad Gud är god! Jag är så tacksam över mitt liv just så som det blev. Under ett långt liv händer det mycket; tider av glädje och tider av sorg; dagar av bekymmer och oro och dagar av tro, ljus och tacksamhet. Trots tvivel, perioder av torka i tron eller likgiltighet har Gud varit trofast och bevarat mig. I ljusa dagar och i mörka har Jesus aldrig svikit.
För mig har bönen alltid varit både en stor utmaning och en underbar gåva. Ibland har jag upplevt nästan omedelbara bönesvar på små enkla vardagsböner. Tänk att Gud har tid och lust att svara på mina ”småsaker”! Att Gud, som håller hela världen i sin hand, ändå har tid att tänka på mig, på var enskild!  Under ett par år arbetade jag som lärare på en skola på Hisingen och körde bil över Älvsborgsbron varje morgon. En morgon kom jag på, att jag glömt köpa bensin dagen innan, och jag var sen och jäktad. Med bön om hjälp och beskydd körde jag iväg och just som jag svängde in på parkeringsrutan på skolgården hostade motorn och stannade! På eftermiddagen fick jag med bensindunk i handen promenera till närmaste mack. En annan gång, när jag arbetade som lärare på en skola på landsbygden i Kongo, stod jag hemma i köket och diskade frukostdisken och funderade på vad jag skulle laga till på lunchen. ”Käre Jesus, om jag ändå hade några matbananer!” suckade jag, men sådana var sällsynta på marknaden och inte hade jag tid att gå dit. Då kommer en av mina elever och ropar. ”Bananer, vill du ha matbananer?”  En kvinna gick just förbi på vägen med bananer som hon skulle sälja på torget. Kvinnan behövde aldrig gå dit. De hamnade i mitt kök! Vid sådana tillfällen blir jag bara ödmjukt tacksam och tänker att Jesu ord i Matt 10:29-31 är att lita på. Gud bryr sig om minsta detalj i sina barns liv.
Men bönesvar är inget vi förfogar över. Det är inte alls självklart att svar kommer som på räls, det vet vi nog alla. Ibland blir svaret nej, eller vänta (länge!) och jag tror jag kan säga, att jag särskilt tackar Gud för de tuffa tiderna i livet. Jag har fått uppleva att det händer något när man inte vänder sig bort från Gud, utan i brottningskampen överlämnar både sig själv och det svåra till honom. Det är nyttigt att rannsaka sina motiv och förnya villigheten att lyssna till Guds Ord. Det blev inte som jag ville, men jag fick både en förnyad självbild och gudsbild.  Om människan vore ett träd, skulle man säga att hon fått djupare rötter och skjutit nya skott i närkampen med Gud. Ps 1:1-2
Om du är ny i tron, vill jag med min berättelse uppmuntra dig att inte ge upp då det blir tufft. Gud både kan och vill vara med dig hela livet.
 

    

 ............................................................................